Over ons

De Sea Ranger Service is ’s werelds eerste maritieme rangerdienst. Als sociale onderneming bouwen we speciale zeilende werkschepen en zetten we marine-veteranen in om (deels werkloze) jongeren te trainen tijdens een intensief bootcamp. Na afloop selecteren we uit zo’n Sea Ranger Bootcamp een lichting van 12 Sea Rangers per schip. Na uitvoerige maritieme vervolgtraining worden zij ingezet om voor overheden beschermde zeegebieden te beheren, onderzoek op zee te faciliteren en historische scheepswrakken als cultureel erfgoed te behouden.

Tegelijkertijd voorzien de Sea Rangers een active rol te gaan spelen in zeevoedsel innovatie, waarin de snelle ontwikkeling van offshore zeewierproductie een centrale rol speelt. Hierdoor kan de Sea Ranger aanpak ook duurzame herontwikkeling van kustgebieden stimuleren; een vorm van de nieuwe blue economy. Vanuit deze diverse aanpak bestrijdt de Sea Ranger Service jeugdwerkloosheid, inspireert het jongeren te kiezen voor een maritieme carrière, reïntegreert het veteranen en kan het zeelandschap bewaakt en herstelt worden terwijl het economische ontwikkeling stimuleert.

Deze win-win aanpak klinkt misschien te mooi om waar te zijn, maar de afgelopen twee jaar heeft de Sea Ranger Service veel momentum gecreëerd. Er zijn inmiddels ruim 40 partnerbedrijven betrokken, de eerste Sea Rangers hebben hun initiële opgeleid voltooid en zijn sinds eind 2018 operationeel. Bent u geïnteresseerd om betrokken te raken? Bezoek onze vacature pagina, volg ons op sociale media, schrijf u in voor onze 2-maandelijkse (Engelstalige) nieuwsbrief of lees meer over hoe u ons werk kunt ondersteunen. Mocht u vragen hebben, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen.

 

 

Media highlights


Trouw
De zaterdageditie van Trouw pakte op 21 juli 2018 uit met dit grote artikel in de Groen sectie van de kwaliteitskrant.


AD/Rotterdam

Op 17 juni 2018 stond dit artikel over een spread in de zaterdageditie van de Rotterdamse editie van het Algemeen Dagblad.


Brandpunt+
Na een aantal opnamedagen tijdens het Sea Ranger Bootcamp, werd op 5 april 2018 de aflevering over de Sea Ranger Service uitgezonden op NPO Nederland 2. Kijk de gehele aflevering hier terug.

 

Overzicht: Sea Rangers in de media

 

NPO Radio 1
Op 15 augustus zijn Sea Ranger Maxim en Wietse in de studio bij Langs de Lijn en Omstreken. Waarom verruil je de Zuidas voor de Noordzee? Bekijk het gesprek hier terug.


Omroep West

In aanloop naar de finish van de Volvo Ocean Race kwam de regionale omroep een kijkje nemen bij de trainende Sea Rangers. Vanaf 9.55″ de reportage, uitgezonden op 15 juni!


BNR Nieuwsradio
Op 13 juni 2018 schoof Wietse van der Werf aan bij Roelof Hemmen om de huidige stand van zaken van de Sea Ranger Service toe te lichten. Lees en beluister het item hier.


Tijd voor MAX

Op 20 april 2018, de dag van de Future for Nature Awards, zat Wietse van der Werf aan tafel bij Tijd voor MAX op NPO1 om te vertellen over de Sea Ranger organisatie die hij deels met zijn prijzengeld opzette.


Hallo Nederland

Op 11 april werd op NPO2 een item uitgezonden over het Sea Ranger Bootcamp. Kijk het item terug vanaf 3.13″.


Vroege Vogels

Het populaire NPO radio1-programma zeilde mee met jongeren die in de race zijn om Sea Ranger te worden. Beluister de repo hier.


RTL Miljoenenjacht

Stichting Doen is beneficiënt van de Nationale Postcode Loterij en bood ons de gelegenheid om ruim 2 miljoen kijkers te laten zien wat we jongeren die op zee willen werken te bieden hebben. Bekijk de promo op ons Youtube-kanaal, uitgezonden op 1 april 2018.