Team

Wietse van der Werf

Executive Director
Met werkervaring bij verschillende natuurorganisaties in meer dan 10 landen gedurende de afgelopen 25 jaar, is Wietse binnen de Sea Ranger Service verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de organisatie, fondsenwerving en het aantrekken van interne expertise om de veiligheid en effectiviteit van de inzet van Sea Rangers op zee te kunnen waarborgen.

Beth Thoren

Chair of the board
In topmanagementposities bij ClientEarth, RSPB en de BBC heeft Beth de afgelopen 27 jaar een schat aan ervaring opgebouwd op het bestuursrechtelijk- en managementvlak.

Frank de Bekker

Secretary of the board
Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest als zakenbankier en HR-directeur, zet Frank zijn expertise nu in om de Sea Ranger Service op koers te houden.

Eric Schunselaar

Treasurer
Eric is Rotterdams ondernemer en eigenaar van duikschool het Duikhuis. Nadat hij jaren werkzaam is geweest in het investeringswezen, stuurt hij nu het initiatief aan vanuit zijn financiële expertise.

Effie Baert

General Manager
Naast de ervaring van ruim twee decennia werkzaam geweest te zijn in evenementen-productie is Effie betrokken geweest in verschillende startups en brengt ze unieke management skills binnen de Sea Ranger Service.

Eefje Verhoeven

Operations Manager
Eefje zeilde vanaf haar zeventiende de hele wereld over als stuurman en kapitein, waarna ze als onshore- en safety manager voor rederijen, gezagvoerder voor Rijkswaterstaat en als senior route analyst bij MeteoGroup verder werkte aan haar imposante carrière. De ideale achtergrond voor de rol van Operations Manager waarbij ze de onmisbare schakel is tussen het walpersoneel en de operationele dienst.

Kees de Vries

External Affairs
Voormalig directeur van een van Nederland’s grootste maritieme werkgeversorganisaties. Met deze professionele achtergrond is Kees inmiddels niet meer weg te denken binnen de Sea Ranger Service en coördineert hij de externe betrekkingen met overheidsinstanties en investeerders.

Gerie Smit

Communications & PR
Gerie combineert haar liefde voor de zee graag met haar kennis van communicatie en media. Zo zeilt ze net zo makkelijk rondom Europa als dat ze een radioprogramma samenstelt. Voor de Sea Ranger Service houdt ze zich bezig met alle online communicatie en is ze contactpersoon voor pers.

Teale Phelps Bondaroff

Researcher
Dr. Phelps Bondaroff is een expert op het gebied van illegale visserij en speelde een grote rol bij het herdefiniëren van illegale, niet-aangegeven en niet-gereglementeerde (IUU) visserij als georganiseerde misdaad. Werkend vanuit prachtig British Columbia, Canada, past hij zijn uitgebreide onderzoeksvaardigheden graag toe om het werk van de Sea Ranger Service te ondersteunen.

René Ypenga

Captain
René was al jong in de ban van de zee, maar besloot pas op zijn 31e het land achter zich te laten en te gaan varen. Hij voer op alles wat vooruit komt op water; van coasters en sleepboten tot traditionele zeilschepen met gasten. Het overbrengen van meer milieubewustheid aan passagiers hoeft hij nu niet meer te doen, op een Sea Ranger schip is dat vanzelfsprekend!

Lieve Baert

Financial Administrator
Met jarenlange ervaring als business manager in de kunstwereld en financial manager in de industriële designwereld, geeft Lieve tussen de bedrijven door vorm aan onze financiële strategie en administratie. Of mensen nu theater maken, motoren ontwerpen of Sea Rangers trainen, Lieve zorgt graag dat creatieve mensen hun werk kunnen doen en niet creatief gaan boekhouden!

Kim Bontes

Logistics Coordinator Bootcamp
Met ruim 10 jaar ervaring als project manager en evenement-producent brengt Kim broodnodige kennis en geeft zij sturing aan de logistieke voorbereidingen en uitvoering van het Sea Ranger Bootcamp.

Sinem Akgün

Assessment Psychologist
Hoe weet je zeker dat je de juiste mensen bij je jonge organisatie haalt? Gutfeeling is belangrijk, maar het oordeel van een assessmentpsycholoog telt voor ons ook zwaar mee. Met veel plezier, scherpe vragen en praktische ervaring ondersteunt Sinem Akgün-Smit ons al geruime tijd bij het aannemen en selecteren van de beste mensen!

Onno Nieuman

Liaison Den Helder
Na ruim 30 jaar bij de Koninklijke Marine, waarvan veel binnen de Onderzeedienst, is Onno nog lang niet uitgekeken op het wijde water. Als Liaison op loopafstand van onze operationele basis in Den Helder is hij onze steun en toeverlaat voor allerhande bijstand en ondersteuning. Als hij even niet aan het werk is, voor ons of als sluiswachter, gaat hij graag met zijn eigen zeiljacht de zee op.

Anouk de Ruijter

Sea Ranger
Ze studeerde natuurbescherming en heeft nu een baan als natuurbeschermer. Zo voegt Anouk de daad bij het woord!

Cedric Van Overstraeten

Sea Ranger
Als hij thuis in Vlaanderen is staat hij het liefst met zijn band te spelen, maar als Sea Ranger staat hij paraat om de natuur te beschermen die hem heel dierbaar is!

Ingrid Heikoop

Sea Ranger
Soms kan het best een zoektocht zijn om je plek te vinden, ondervond Ingrid. Studeren, reizen, de horeca, of toch iets anders? Na lange tijd bij vega(n)-restaurant Spirit in Rotterdam kwam het Sea Ranger Bootcamp op haar netvlies. Een heel nieuwe manier om haar overtuiging beter om te gaan met onze planeet tot uitdrukking te brengen.

Jillis Reijmers

Sea Ranger
Jillis maakte nogal een carrièreswitch. Van docent Nederlands naar Sea Ranger. Van vier muren naar geen enkele muur zo ver het oog reikt. Inmiddels staat Jillis vaker achter het roer dan voor de klas, dus met die zeebenen komt het vast wel goed.

Josefien Krijgsman

Sea Ranger
Josefien verruilde paardenkracht voor windkracht, want haar opleiding om met paarden te gaan werken bracht haar toch niet wat ze zocht. Ze raakte verzeild in de horeca, maar gaf dat op toen ze op zee kon gaan zeilen tijdens het Sea Ranger Bootcamp. Ze wil gewoon iedere dag de wind in haar haren voelen!

Maxim Berman

Sea Ranger
Waarom zou je wachten met doen wat je het liefste doet tot je met pensioen gaat? Maxim verruilde de Zuidas voor de Noordzee omdat hij niet wil wachten met doen wat hij echt belangrijk vind.

Mike Bentvelzen

Sea Ranger
Als gastheer in de horeca stond Mike ten dienste van zijn gasten. Nu staat hij ten dienst van de zee!

Naisah Taal

Sea Ranger
Ze groeide op aan de Zeeuwse kust en kreeg het zoute zeewater met de paplepel ingegoten. Nadat haar studie bouwkunde maakte ze kennis met de Sea Ranger Service en was wel in voor een baan op zee. Die heeft ze nu!

Roy de Waardt

Sea Ranger
Al tijdens het Sea Ranger Bootcamp wilde Roy niets liever dan met trots het tenue van een Sea Ranger dragen. Hij moest heel wat angsten en barrières overwinnen om te laten zien wat hij in zich heeft, maar nu staat hij er. Met het Sea Ranger logo op zijn borst, klaar om een jaar hard te werken en alles uit deze kans op een maritieme carrière te halen.

Ward van der Peet

Sea Ranger
Van huis uit hovenier, maar nu het huis uit en werk gemaakt van zijn passie: zeilen.